EN

مسکونی

بیشترین آمار ساخت و ساز در سراسر جهان مربوط به ساختمان های مسکونی است.آپارتمان های مسکونی، پنت هاوس ها، برج های مسکونی را در معماری های گوناگون در تمام کشورها می توانید مشاهده کنید. پروژه های شهرک سازی و ویلایی نیز جزو ساختمان های مسکونی طبقه بندی می شوند.

ساختمان مسکونی آصف

مساحت زیربنا: 4500 مترمربع

مشاهده بیشتر

مجتمع مسکونی سهروردی

مساحت زیربنا: 1.500 مترمربع

مشاهده بیشتر

پروژه مسکونی زعفرانیه (ظریف نیا)

مساحت زیربنا: 4.700 مترمربع

مشاهده بیشتر

ساختمان ملی مسکونی باغ

مساحت ساخت: 1200 متر مربع

مشاهده بیشتر

ساختمان ویلایی زرافشان

مساحت ساخت: 1100 متر مربع

مشاهده بیشتر

ساختمان ویلایی کلاردشت

مساحت ساخت: 700 متر مربع

مشاهده بیشتر

ساختمان ویلایی کوهسار کردان

مساحت ساخت: 1000 متر مربع

مشاهده بیشتر

ساختمان ویلایی پلاک 9 رویان

مساحت ساخت: 750 متر مربع

مشاهده بیشتر

ساختمان ویلایی چهارباغ کردان

مساحت ساخت: 750 متر مربع

مشاهده بیشتر

شهرک ویلایی آس رویان

ابعاد زمین: 50*200

مشاهده بیشتر

ساختمان مسکونی سعادت آباد

طبقه زیر زمین سوم شامل استخر و تاسیسات و انباری ها , پارکینگ در 2 طبقه تعداد 36 واحد , پارکینگ ها دارای سیستم تهویه هوای تازه با فن , موتور خانه مرکزی به مساحت 84 متر , بوستر پمپ های آتشنشانی , سیستم لوله کشی فاضلاب, شیر آلات و لوازم بهداشتی

مشاهده بیشتر

خیابان نوزدهم کردستان

مساحت زیربنا: 1.750 مترمربع

مشاهده بیشتر

خیابان هجدهم کردستان

مساحت زیربنا: 1.750 مترمربع

مشاهده بیشتر

ساختمان مسکونی خیابان 16 ام کردستان

مساحت زیربنا: 1.750 مترمربع

مشاهده بیشتر

ساختمان مسکونی فجر 2

مساحت زیربنا: 2.400 مترمربع

مشاهده بیشتر

مجتمع مسکونی سی بن

مساحت ساخت: 750 متر مربع

مشاهده بیشتر

ساخت و اجرای ساختمان مسکونی

نظارت و اجرای ساخت مجتمع مسکونی

با افزایش شهرنشینی و بالارفتن هزینه‌های ساخت و ساز، گرایش به حاشیه‌نشینی و احداث ساختمان‌های غیر مجاز افزایش پیدا کرده است. مقررات و قوانین ساخت و اجرای ساختمان مسکونی با هدف افزایش ایمنی ساختمان‌ها و جلوگیری از بروز تخلفات، تدوین شده و رعایت کردن آن‌ها الزامی است. این مطلب راهنمای کاملی درباره نظارت و اجرای ساخت مجتمع مسکونی است و اطلاعات دقیقی را در اختیار شما قرار می‌دهد. اگر قصد ساخت و ساز یا تعمیر ساختمان مسکونی دارید این مطلب را تا آخر بخوانید. 

ساخت و اجرای ساختمان مسکونی در قانون

قانون‌گذار در راستای ساخت و اجرای ساختمان مسکونی بند 31-1 مبحث دوم مقررات ملی ساختمان را این طور تعریف می‌کند؛ مجموعه‌ای از خدمات و پیگیری‌ها که توسط ناظر ساختمان به منظور کسب اطمینان از منطبق بودن عملیات ساختمانی و تاسیساتی با ویژگی‌ها و مشخصات پروانه ساختمان و نقشه انجام می‌شود تا استانداردهای لازم رعایت شود و ایمنی ساختمان‌ها تامین شود.


با این حساب اولین کار برای احداث یک ساختمان دریافت نقشه‌های طراحی و پروانه ساختمانی است تا بر اساس آن کارهای ساخت و ساز شروع و به صورت دقیق پیگیری شود. شیوه دریافت نقشه طراحی و پروانه ساختمان به این صورت است که مالک به دفتر نظام مهندسی مراجعه می‌کند و نقشه‌های سازه، معماری، تاسیسات مکانیکی و الکتریکی را می‌گیرد، سپس با نقشه‌هایی که توسط مهندسان طراح تایید شده به واحد شهرسازی در شهرداری مراجعه می‌کند. مطابق قوانین و اولویت‌بندی ارجاع کار لازم است بعد از تایید نقشه‌‌ها توسط سازمان نظام مهندسی، تیم سازمان ناظری را برای پروژه انتخاب کند و به مالک ساختمان معرفی نماید. در نهایت پروانه ساختمانی هم صادر می‌شود و مالک می‌تواند با صادر شدن پروانه ساختمان و کمک ناظر، ساخت و اجرای ساختمان مسکونی را شروع کند.

اهداف نظارت و اجرای ساخت مجتمع مسکونی

با نظارت و اجرای ساخت ساخت برج مسکونی یا مجتمع می‌توان بر نظام‌مندسازی رویه‌های ساخت و ساز نظارت داشت و به خوبی آن را مدیریت کرد.


بهتر است بدانید نظارت و اجرای ساخت مجتمع مسکونی در تمام مراحل از خاکبرداری تا اسکان انجام می‌شود. نظارت اجرای ساختمان مسکونی بر اساس نقشه‌هایی که از قبل طراحی شده و مهندسان آن را تعیین کرده‌اند. در فرایند نظارت و اجرای ساخت برج مسکونی هر گونه تخلف و مغایرت اجرا با نقشه‌ باید در یک گزارش مکتوب به شهرداری، راه و شهرسازی، و نظام مهندسی گزارش شود. در صورتی که مهندس ناظر تشخیص دهد اصول و مقررات ساخت و ساز مجتمع یا برج مسکونی به طور دقیق رعایت نشده، مطابق بند 2-6-3 مقررات ملی ساختمان می‌تواند تا زمان رفع نقص، صدور پایان کار را به تعویق بیندازد. با نظارت اجرای ساختمان مسکونی ایمنی محیط کار تامین می‌شود. یکی دیگر از اهداف نظارت و اجرای ساخت برج مسکونی ارائه مشاوره و راهنمایی به مالک در موارد اختلاف نظر است. ارائه مشاوره‌های لازم به مالک ساختمان برای تهیه مصالح با بهترین کیفیت و مطابق با استانداردها یکی دیگر از اهداف نظارت و اجرای ساخت برج مسکونی و مجتمع مسکونی است.

مسئولیت نظارت و اجرای ساختمان مسکونی

مسئولیت نظارت و اجرای ساختمان مسکونی به عهده مهندس ناظر است. مهندس ناظر شخص حقیقی یا حقوقی است که پروانه اشتغال به کار مهندسی دارد و فعالیت‌ کاری او در راستای اجرای صحیح عملیات ساختمانی مانند نظارت و اجرای ساخت برج مسکونی، نظارت و اجرای تاسیسات برقی و مکانیکی و نظارت بر معماری ساختمان است. مهندس ناظر در حیطه صلاحیت‌های خود، بر رعایت صحیح اصول و مقررات ساخت و ساز نظارت می‌کند. مهندس ناظر موظف است نظارت و اجرای ساخت مجتمع مسکونی را با مشخصاتی که در پروانه‌ها و نقشه‌ها ثبت شده مطابقت دهد و در صورت هرگونه مغایرت پیگیری‌های لازم را انجام دهد. سایر وظایف مهندس ناظر شامل موارد زیر است. اعلام تخلفات ساخت و اجرای ساختمان مسکونی آشنایی با مقررات ملی و آئین‌نامه‌های ساخت و اجرای ساختمان مسکونی آشنایی با اصول نظارت و تکنیک‌های ساخت و اجرای ساختمان مسکونی داشتن اطلاعات و تخصص کافی درباره عملیات نصب و نگهداری از تاسیسات برقی و مصالح داشتن اطلاعات کافی درباره مقررات ایمنی آشنایی با نحوه گزار‌ش‌دهی تخلفات ساخت و اجرا ساختمان مسکونی به سازمان‌های و ارگان‌های مربوطه روابط عمومی بالا برای برقراری ارتباط با مالک ساختمان، مجری و سایر افراد


انواع پروژه‌های نظارت اجرای ساختمان مسکونی 

پروژه‌های نظارت و اجرای ساخت مجتمع مسکونی انواع مختلفی دارند که معیار دسته‌بندی آن‌ها متراژ و وسعت پروژه و درجه اهمیت آن از سوی نظام مهندسی است. بر اساس تقسیم‌بندی پروژه‌های ساخت و اجرای ساختمان مسکونی، انواع پروژه‌ها شامل موارد زیر است. پروژه نظارت و اجرای تک ناظره پروژه‌های نظارت و اجرای ساخت برج مسکونی تک ناظره در مواردی که وسعت پروژه خیلی بزرگ نباشد و متراژ کمی داشته باشد اجرا می‌شود. معمولا این پروژه‌ها برای ساختمان‌های مسکونی شخصی مورد استفاده قرار می‌گیرند و مهندس ناظری که مسئولیت آن را به عهده می‌گیرد، توانایی فنی و عملکردی مطلوبی در زمینه‌های معماری، تاسیسات مکانیکی و برقی دارد و مکاتبات با نهادهای مرتبط را هم انجام می‌دهد.


پروژه نظارت و اجرای چهار ناظره در مواردی که متراژ پروژه زیاد باشد سازمان نظام مهندسی برای هر کدام از بخش‌های ساخت و اجرای ساختمان مسکونی یک مهندس ناظر جداگانه تعیین می‌کند و مسئولیت هر کدام از بخش‌های عمران، تاسیسات و معماری را به یک نفر می‌دهد. حتی ممکن است اقدامات لازم برای نقشه‌برداری را به افراد دیگری محول کند. ناظر هماهنگ کننده هم اقدامات لازم برای هماهنگی گزارش کار با مجری و سازمان‌های مرتبط را به عهده می‌گیرد تا کارهای ساختمان به خوبی پیش برود. 

هزینه ساخت و اجرای ساختمان مسکونی

هزینه نظارت و اجرای ساخت برج مسکونی یکی از دغدغه‌های متداول کسانی است که قصد ساخت یا تعمیر ساختمان دارند. بهتر است بدانید هزینه‌ای که به مهندس ناظر بابت نظارت اجرای ساختمان مسکونی می‌پردازید ثابت نیست و تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار می‌گیرد. موارد زیر مهم‌ترین عواملی هستند که هزینه نظارت و اجرای ساخت مجتمع مسکونی را تحت تاثیر قرار می‌دهند.


تاثیر نوع ساختمان بر هزینه نظارت اجرای ساختمان مسکونی یکی از مهم‌ترین عواملی که هزینه نظارت اجرای ساختمان مسکونی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، نوع گروه ساختمانی است. قطعا هزینه ساخت و اجرای ساختمان مسکونی یک طبقه یا چند طبقه با هزینه نظارت و اجرای ساخت برج مسکونی چند طبقه متفاوت است و حق الزحمه مهندس ناظر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. تاثیر نوع نظارت بر هزینه نظارت اجرای ساختمان مسکونی یکی دیگر از عوامل بااهمیتی که هزینه نظارت اجرای ساختمان مسکونی را تحت تاثیر قرار می‌دهد، نوع نظارت است. نظارت مهندس به صورت تک ناظره و چهارناظره انجام می‌شود. بدیهی‌ست هزینه نظارت و اجرای ساخت مجتمع مسکونی تک ناظره و چهارناظره با هم متفاوت خواهد بود.

تاثیر نوع رشته نظارت بر هزینه نظارت اجرای ساختمان مسکونی نظارت و اجرای ساختمان مسکونی شاخه‌های مختلفی دارد. ممکن است مهندس ناظر بر تاسیسات نظارت داشته باشد یا اینکه بر نحوه ساخت و ساز و کیفیت مصالح نظارت نماید. قطعا نوع نظارت اجرای ساختمان مسکونی هزینه‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و باید مورد توجه قرار بگیرد. تاثیر شهر محل پروژه بر هزینه نظارت اجرای ساختمان مسکونی اگر می‌خواهید برآوردی نسبی از هزینه نظارت و اجرای ساخت برج مسکونی یا مجتمع مسکونی داشته باشید، بهتر است شهری که پروژه در آن اجرا می‌شود را هم جزو عوامل تاثیرگذار بر هزینه بررسی کنید. هزینه نظارت و اجرای ساخت برج مسکونی در شهرهای بزرگ مثل تهران با شهرهای کوچک تفاوت دارد. بهتر است اطلاع داشته باشید سازمان نظام مهندسی تهران با در نظر گرفتن ضریب مناطق مختلف تعرفه‌های مشخصی را برای هزینه نظارت و اجرای ساخت مجتمع مسکونی را تعیین می‌کند. این اقدام باعث شفاف شدن هزینه‌های نظارت اجرای ساختمان مسکونی می‌شود و کسانی که قصد ساخت و ساز دارند برای پرداخت هزینه‌ها درگیر مشکل نمی‌شوند.

مزایای نظارت اجرای ساختمان مسکونی

یکی از سوالات متداول درباره مزایای ساخت و اجرای ساختمان مسکونی این است که نظارت اجرا در ساختمان‌های فرسوده چه مزایایی برای مالک ساختمان دارد. به طور معمول تصور عموم این است که ساختمان فرسوده نیازی به نظارت اجرا ندارد. در حالی‌که نظارت اجرای ساختمان مسکونی فرسوده و استفاده از مصالح درجه یک و مرغوب باعث می‌شود هزینه‌ها هدر نرود. استفاده از مصالح غیر استاندارد و بی‌کیفیت تمام زحمات و هزینه‌های صرف شده را هدر می‌دهد. در حالی که با استفاده از خدمات نظارت و اجرای ساخت مجتمع مسکونی که توسط مهندس ناظر انجام می‌شود می‌توان از خسارت‌های مالی جلوگیری کرد. این نکته را هم فراموش نکنید که ساخت و اجرای ساختمان مسکونی با کمک مهندس ناظر و رعایت اصول و مقررات موجب محافظت از جان ساکنین و نیروی کار مشغول در ساختمان هم می‌شود. کیفیت ساخت و ساز در پروژه‌های عمرانی تحت تاثیر نظارت اجرای ساختمانی مسکونی است؛ به‌طوری که بی‌توجهی به آن موجب خسارت‌های مالی و جانی می‌شود.


در این مطلب تلاش کردیم تعریف دقیقی از نظارت اجرای ساختمان مسکونی در اختیار شما قرار دهیم و شما را با وظایف مهندس ناظر در نظارت و اجرای ساخت مجتمع مسکونی آشنا کنیم. امیدواریم با استفاده از این اطلاعات توانسته‌ باشیم شما را با ضرورت استفاده از خدمات مختلف نظارت و اجرای ساخت برج مسکونی و مجتمع مسکونی آشنا کنیم.